Feestje bij opening Jazz Café Mierlo met bigband JaZZcape 

bvdbv-15
(klik op foto)

Op woensdagavond 5 februari vond in het sfeervolle ’t Patronaat de opening plaats van het recent opgerichte Jazz Café Mierlo. Aan de Mierlose bigband JaZZcape de eer om deze eerste, en al heel snel uitverkochte jazzavond muzikaal invulling te geven. 

Met een hartelijk welkom door Jaap Veneman, één van de oprichters en bestuursleden van het nieuwe Jazz Café en een warm woord door Rob van Otterdijk, onze wethouder die o.a. kunst en cultuur in zijn portefeuille heeft, was het café officieel geopend. Daarna was het muzikale ‘woord’ aan JaZZcape. Rob van Otterdijk, die graag zingt, werd uitgenodigd om het eerste nummer, Stuck in the middle, vocaal invulling te geven. En dat deed hij met verve. 

Het repertoire dat JaZZcape deze avond ten gehore bracht, sloeg aan bij het publiek. Voorbij kwamen nummers als You’d be so nice to come home, Doxy, Nica’s dream en Isn’t it romantic. En daarbij werden vette solo’s in zowel de saxofoon-, trompet- en trombonesecties als de combosectie niet geschuwd.  Zangeres Marijke maakte met nummers als This can’t be love, Bad Leroy Brown, Why don’t you do right en The girl from Ipanema het feestje compleet. Rob van Reijmersdal, muzikaal leider en tevens arrangeur en componist, wist het jazz-minnend publiek te boeien met leuke wetenswaardigheden over de gespeelde stukken. En zo werd de eerste avond van het Jazz Café Mierlo een waar feestje in een heerlijke ambiance. 

Als we na afloop publiek vragen naar hun beleving, kunnen we stellen dat JaZZcape in de smaak viel. “Gaaf repertoire” , “veelzijdige band”, goeie uitstraling”, “dat we zo’n goeie bigband in eigen dorp hebben!” en “super genoten van hun swingende repertoire”   waren zo’n beetje de meest gehoorde opmerkingen. Ook de fijne organisatie en de verwennerij in de vorm van lekkere hapjes in de pauze werden geroemd. 

JaZZcape geeft graag acte de présence in eigen dorp, en betreedt inmiddels ook de grotere podia in het land. Maar ook voor feesten en partijen, privé en bedrijfsmatig, en bijvoorbeeld dansavondjes  is de band te boeken.