Big Band Battle met BigBand The NightCats en BigBand JaZZcape in de Muzenval

Twee Big Bands, repertoire uit de jaren 1930 – 1960, een beetje gezonde competitie en een grote dansvloer. In de jaren ’30 was de Big Band Battle in New York een begrip. Welke band weet het publiek voor zich te winnen? Wie inspireert de dansers het meest? Nu ook in Eersel, een paar keer per jaar een spetterende zondagmiddag in de sfeervolle zaal van Jazz’n Eersel.

Weliswaar met minder competitie en met meer plezier, maar net als in de The Savoy Ballroom bepaalt het publiek aan het eind van de middag welke band de Big Band Battle wint! Plezier voor iedereen die van jazzmuziek en dans houdt. Welke band heeft de meest onweerstaanbare swing? Wie geeft de mooiste show? Dat is eigenlijk ook weer niet van belang, de muzikanten brengen u spetterende muziek. Zij willen met u, het publiek, en met elkaar, de collega muzikanten, gewoon een gezellige middag hebben.

Twee Big Bands bieden tussen 14.00 uur en 16.00 uur gezamenlijk een non-stop programma op het podium Van De Muzenval in Eersel. Uiteraard is deze Battle gratis toegankelijk. Kom musiceren of kijken, luisteren en dansen in de sfeervolle Club Jazz’n Eersel in De Muzenval!

De swingende muzikanten van de BigBand The NightCats zijn natuurlijk geen onbekenden. We hebben allemaal nog steeds het spetterende concert van hun Theatertour 2015 met Greetje Kauffeld op het netvlies staan.

Dankzij het enthousiasme van de leden en de ambities en toewijding van Patrick Schmidt is de BigBand The NightCats uitgegroeid tot een jazzorkest van een bijzonder hoog muzikaal niveau. Met speciaal gemaakte arrangementen heeft deze big band al eerder laten zien niet alleen maar sfeermakers te zijn op festivals en feesten, maar ook heel goed een swingend avondvullend concert te kunnen bieden voor een kritisch luisterend publiek in de schouwburg of theater.

JaZZcape is, net als The NightCats, in 2011 opgericht. Beide bands hebben een geheel eigen lijn gevolgd in de ontwikkeling en repertoirekeuze en het is dan ook erg spannend hoe deze Bigband Battle gaat verlopen. Hoe verhouden deze bands zich tot elkaar?

Moderne arrangementen van bigband “standards” en van moderne muziek, film en TV tunes en een vleugje latin kenmerken het huidige repertoire van JaZZcape. De “vette sound” is het handelsmerk van JaZZcape, waarbij nuancering de volle aandacht krijgt.

JaZZcape speelt op (bigband / jazz) festivals, lokale evenementen, dansavonden en speciale gelegenheden.

Patrick Schmidt heeft “het stokje” van oprichter Marco de Waal in oktober 2014 overgenomen.

Kortom, twee toporkesten om van te smullen! Kom zondagmiddag luisteren naar weer een spetterende Big Band Battle met diverse jazz- en aanverwante stijlen als latin en

(jazz) rock.

Zondag 29 november in de Muzenval te Eersel. Toegang: gratis
Aanvang concert 14.00 uur, zaal open om 13.30 uur.

BIGBANDBATTLE 291115